19 Eylül 2012 Çarşamba


Herhangi bir yerde herhangi bir eğitim görülen alanda ne öğretiliyorsa, ona dair 3 boyutlu ya da 5 boyutlu videolar hazırlanabilir. Mesela beş boyutlu sinemalara gidiyoruz, gözlükleri takıp başka bir dünyanın içine giriyoruz. Bu yöntemle örneğin bir biyoloji dersi çok daha eğlenceli hale getirilebilir. Düşünsenize mesela iç organlarda yolculuk yaparak öğrenilen şeyi bir çocuk unutabilir mi bir daha? Eğlenirken öğreniyor olacak o esnada.
Sadece okullarda da değil, kurslarda da bu uygulansa ne güzel olur. Mesela bir sürücü kursunda arabayla ilgili öğretilen parçalara, sistemlere, özelliklere dair arabanın nasıl çalıştığını anlatan bu çeşitli videolar kursiyerlerin hangi parçanın ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını öğrenmelerini daha da kolaylaştıracaktır.
Bu saydıklarım sadece birer örnek. Anlatılmak istenen ve düşüncenin gerçekleşmesi doğrultusunda amaçlanan ise, sıkmadan sıkılmadan, eğlendirerek, daha da dikkat çekici hale getirerek öğretebilmek. Alışveriş merkezlerinde 7-8 dakikalık, keyfi izlenen 5 boyutlu videoları hazırlayabiliyorsa bu insanlar, eğitim için de bir şeyler yapmalılar. Türkiye’de ya da dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir uygulama var mı, görmedim bilmiyorum ama yok ise mutlaka yapılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder