27 Eylül 2012 Perşembe

Bugün Neler Öğrendim


  • Yapılan bir araştırmaya göre dünya üzerindeki insanların %77‘si mutluymuş. Mutlu olduklarını ifade etmişler. Araştırma sonucunda en mutlu Latin Amerika, en mutsuz ise Macaristan çıkmış.
  • Fransada kanunen artık şöyle olacakmış: Genç kız ve bekar bayanlara kullanılan matmazel sıfatı resmi formlar ve mektuplarda artık kullanılmayacakmış. Alayına madam denilcekmiş.
  • Bilgisayar başındayken bir insan, normaldekinden 3 kat daha az göz kırparmış. Göz, ihtiyacı olan sıvıyı salgılayamaz ve gözde kuruluk, batma hissi meydana gelirmiş. Bunu önlemek içinse bilinçli olarak arada bir göz kırpmak gerekiyormuş.
  • Dünyadan 40 ışık yılı uzaklıkta yeni bir gezegen türü keşfedilmiş. Dünyanın 2,7 katı büyüklüğündeymiş. Su gezegeni demişler. Neden çünkü dünyamızdan daha çok suya sahipmiş. +230 derece imiş. Ayrıca bu bilginin devamıyla da hemen internetten edindiğim bilgilerden birisi de dünya üzerindeki içilebilir su oranı sadece %2‘ymiş. Düşünemedi.
  • Karıncalar düşmanlarını asla unutmazmış! Nasıl mı? Muhteşem koku duyularıyla. Düşman bellediklerinin kokularını tanır, bu kokuyu koloni içinde arkadaşlarına da tanıtırmış. Ve koloni içinde ortak bir hafıza geliştirirlermiş. Karıncalar arasındaki güven bağı da çok kuvvetliymiş. Öyle ki, tek bir karıncanın hareketine tüm koloni ayak uydurabilirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder